Kennismaking en technisch consult bij uitlevering mogelijk.
Primalz is een onderdeel van Agrotechnics BV.

Steenmeel

Gesteentemeel in plaats van kalk

“Kalk maakt rijke ouders maar arme kinderen”. Kalk zorgt voor het losmaken van voedingsstoffen uit grond en humus. Kunstmest en bladmeststoffen worden daarbij ingezet om mineralen aan te vullen.

Bemesting met kunstmest is gebaseerd op de gedachte dat bodem en planten gevoed worden. Bij organische bemesting gaan we uit van het voeden van de bodemorganismen. De bodem op haar beurt kan dan de planten voeden.

Het vervangen van kalk door steenmeel in de hele kringloop heeft vele voordelen. Een groot voordeel is dat steenmeel stikstof bind en aerobe biologie stimuleert. Dit in tegenstelling tot snel werkende kalk welke het bodemleven ontregeld.

Het aanbieden van welk mineraal dan ook kan in de vorm van gesteentemeel. Het bodemleven kan zelf de mineralen uitkiezen en doet dat alleen als het echt nodig is.

Gesteentemeel bevat van nature alle voor het bodemleven noodzakelijke mineralen, dit in tegenstelling tot kunstmest die erg eenzijdig is van samenstelling.

Steenmeel als product is niet duur, de prijs word met name bepaald door verpakking en logistiek.

Droog product is uitermate geschikt om in te strooien en om bodems te remineraliseren. Leverbaar in zakgoed, big bags en bulk (silotransport)

Vochtig product is uitermate geschikt om bodems te remineraliseren. Leverbaar met kipper of walking floor.

Droog steenmeel kan op de akker verstrooid worden met een vijzelstrooier. Vochtig steenmeel kan worden verdeeld met een schotelstrooier.

Steenmeel bevat CaO en werkt PH verhogend. Steenmeel kan prima gemengd worden met drijfmest of compost.

Heb je vragen over de werking of dosering van steenmeel, of heb je graag een gerichte offerte neem dan contact met ons op.

Copyright © 2020 – 2022 PRIMALZ – ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN