Kennismaking en technisch consult bij uitlevering mogelijk.
Primalz is een onderdeel van Agrotechnics BV.

Kennisoverdracht

Teelt technisch advies

Wij geven eerlijk en gepassioneerd advies dat past bij jouw situatie op basis van onze jarenlange ervaring

Uiteindelijk vormen het samenspel tussen ons volledige assortiment aan producten en een passend advies vanuit Agrotechnics gezamenlijk de succesfactor voor een geslaagde ruwvoerteelt.

Wij redeneren altijd vanuit de basis en die basis is de bodem. Daarbij combineren we praktijkervaring van telers en loonwerkers met de kennis en kwalitatieve producten van Agrotechnics. Op basis van dit samenspel streven wij altijd naar een langdurige samenwerkingsrelaties.

Hierbij hebben we continu oog voor alle ontwikkelingen en veranderingen waar de agrarische sector aan onderhevig is. Voor hulp of advies staan wij altijd klaar met een kwalitatieve oplossing!

Show how to grow-event

Ieder najaar organiseren wij een demodag, waarbij we op onze locatie in Melderslo (aan de Eendekooiweg) alle ins en outs laten zien rondom de teelt van goed ruwvoer. Relevante praktijktips, weetjes en ervaringen van boeren komen hierbij aan bod.

Zelf niet in de gelegenheid geweest om aanwezig te zijn tijdens ons event, maar toch interesse in een rondgang? Kom vooral langs, want wij maken graag tijd voor je vrij!

Kennissessies

Veranderingen in het klimaat en de gevolgen hiervan voor de agrarische sector

Op woensdag 19 december 2018 organiseerden we een kennisavond bij Ons Boerenerf in Nederweert-Eind. Een avond voor ondernemers in de agrarische sector, waarbij we met elkaar het gesprek aan gingen over actuele thema’s in onze sector. Tijdens deze avond stonden de veranderingen in het klimaat en gevolgen van deze veranderingen voor onze sector, centraal. Margot Ribberink (weervrouw), Edwin Michiels (akkerbouwer / varkenshouder) en Gert-Jan Aerts (Verenigte Hagel) waren de speciale genodigden die voor veel leuke, interessante en spraakmakende input hebben gezorgd.

Klik hier voor een kleine fotoimpressie van deze waardevolle en interactieve avond.

Verschillende generaties binnen agrarisch familiebedrijf

Op woensdag 9 januari vond de twee kennissessie plaats. Hierbij waren we te gast bij Ons Boerenerf in Nederweert-Eind. Deze middag stond in het teken van verschillende generaties binnen agrarische familiebedrijven. Er werd afgetrapt met een persoonlijk verhaal van vader en zoon, Aad & Arjan van Leeuwen (onderdeel uitmakend van Ons Boerenerf). Met persoonlijke ervaringen, verschillen en ambities namen Aad en Arjan de aanwezigen mee in hun dagelijkse werkzaamheden en bestaan.

Vervolgens gaf Johan Weerkamp (schrijver van het boek ‘Wat de boer niet zegt’) een inkijkje in zijn werkzaamheden en ervaringen als mediator binnen agrarische familiebedrijven. Hij deelde veel interessante en herkenbare inzichten, zoals “binnen familiebedrijven heb je te maken met wervers, ervers en bedervers” en ”het is belangrijk om onderlinge verschillen (zoals verwachtingen en ambities) te herkennen én erkennen om vervolgens succesvol te kunnen samenwerken”. Hij sloot zijn verhaal af met een wijze les waarbij een sinaasappel centraal stond. Benieuwd naar dit verhaal? Vraag ons er persoonlijk eens naar of zorg ervoor dat je aanwezig bent bij een volgende kennissessie van Agrotechnics!

Hoe en wanneer de kennissessies precies een vervolg gaan krijgen is nog onbekend. Maar het belang en de waarde van deze sessies werd wel duidelijk door de positieve reacties van de aanwezigen. Een kleine greep uit de reacties: “Het opende echt mijn ogen”, “Een hele, herkenbare middag”, “De herkenbaarheid zorgt voor bevestiging én nieuwe toepasbare inzichten”, en “Erg waardevol om ervaringen in select gezelschap met elkaar te delen”. Wordt dus vervolgd!

Exclusieve bijeenkomst voor varkenshouders

Op woensdagmiddag 30 januari 2019 vond een derde kennissessie, exclusief voor varkenshouders, plaats. Wederom waren we te gast bij Ons Boerenerf in Nederweert-Eind, een inspirerende en toepasselijke setting! Tijdens deze middag kwamen diverse thema’s aan bod, kwamen er veel vragen op tafel en werd er veel kennis uitgewisseld. Zo zijn er ervaringen van CCM telers gedeeld (zie ook dit bijgevoegd kennisdocument). Onderwerpen hierbij waren: inzet van Dent genetica; verbeteren van kuilmanagement; teelttechnische aspecten; verbeterde wortelontwikkeling; verhogen van opbrengst door gerichter bemesten en het instrooien van kalk ter verbetering van hygiëne bij varkens en koeien.

Speciale dank gaat uit naar de mensen van Pioneer en Triferto voor het delen van hun kennis en kunde! We kijken terug op een middag boordevol met interactie, die een mooie bijdrage kan gaan leveren aan het bereiken van een succesvolle teelt. Niet aanwezig kunnen zijn bij deze sessie? Maar wil je toch graag meer weten over hetgeen besproken is? Neem contact met ons op en we vertellen je graag meer.

De gangbare landbouw valt verder te verduurzamen. Dit lijkt een grote uitdaging maar bied nog grotere kansen. Wil je weten welke kansen er voor jouw bedrijf liggen maak dan een afspraak.

Een rondgang langs de percelen, een rondgang over het bedrijf, maar ook lezingen voor studieclubs, sparren met loonwerker, dierenarts en adviseurs.

Door inzicht in je persoonlijke bedrijfssituatie te verschaffen en door praktische oplossingen zijn problemen te voorkomen en kun je sparen op kosten.

Voorkomen is beter dan genezen is ons motto.

Voor een dagdeel (3 – 4 uur) rekenen wij €250,-  Bij een afname van >20 zakken ontvang je een tegoedbon voor een gratis sessie

Copyright © 2020 – 2022 PRIMALZ – ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN